Резултатите от търсенето ви

Видовете купувачи  – какво да очаквате?

Публикувано от dejevubg за декември 26, 2023
0

Здравейте, уважаеми клиенти. В този пост ще разгледаме как различните характеристики на населението влияят на пазара. Ще групираме по възраст потенциалните купувачи на пазара и ще разгледаме финансовия статут на средно статистическия човек попадащ в тази графа.

 1. Студенти

Групата от най-млади и активни участници на имотния пазар са студентите. В градовете, които разполагат с големи университетски институти, ежегодно се наблюдава приток на нови младежи, търсещи си квартира, която да нарекат свой дом за следващите няколко години. Стандартно, хората в тази категория търсят апартаменти с добро местоположение, в близост до университетите или до централната част на града на разумна цена. Това предизвиква покачване на наемите на жилищата, които са в близост до учебните заведения.

От финансова гледна точка, този сегмент от наематели главно разчита на помощ от родителите си за изплащането на месечния наем. При подбирането на потенциални наематели, изборът е от значение и ние можем да предложим нашият богат опит като консултация за да можете да вземете най-доброто за вас решение.

 1. Млади професионалисти

Младите професионалисти като участници на имотния пазар представляват най-гъвкавия сегмент. Често те търсят жилище, което да наемат в дългосрочен план в близост или с лесен достъп до тяхната работа, а някои от тях избират да си купят такова. Като наематели, те често са платежоспособни и търсят малки жилища, които не предлагат изключително много екстри. Като потенциални купувачи, може да очаквате тази група да търсят финансиране от банкови институции под формата на кредити.

 1. Семейства с деца

Семействата активни на имотния пазар често търсят да закупят имот, където да се установят. Това в общия случай предполага търсенето на имоти в близост до учебни заведения като основни училища и гимназии, разположени в сигурни квартали. Често жилищата, които представляват интерес за тази група от хора са от по-голям размер и се разглеждат с цел закупуване. Като собственици на имот, може да очаквате купувачи попадащи в този пазарен сегмент да търсят да закупят жилище с помощта на банково съфинансиране.

 1. Възрастни хора

Последната група, която ще разгледаме, са групата на възрастните участници на пазара. Те са активни продавачи на земеделски площи и стари жилища и в редки случаи купувачи на апартаменти с удобни за тях локации. Този сегмент от хора търсят жилища с инвестиционни цели и наблягат да закупуването на жилища в близост до медицински заведения и университети, както и в централната част на града. От финансова гледна точка, те разчитат на спестявания и продажбата на стара недвижима собственост за финансиране на своите сделки.

Надяваме се този кратък поглед върху пазара на недвижимите имоти да ви е бил полезен. Важно е като финални думи да отбележим, че всяка сделка си носи собствени характеристики и въпреки нашите усилия да обобщим пазара, той е комплексен и ще се радваме да ви помогнем като ви насочим. Свържете се с нас за консултация!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 • Валута

 • Мерна единица

 • Разширено търсене

  € 0 да се € 5,000,000

 • Категории

 • Ипотечен калкулатор

 • Нулиране на паролата

Сравнете списъци