Резултатите от търсенето ви

5-те фактора определящи цената на вашият имот

Публикувано от dejevubg за декември 26, 2023
0

Здравейте, уважаеми клиенти. В този пост ще разгледаме характеристиките определящи цената на вашия имот. Благодарение на многогодишния опит на нашите експерти успяхме да синтезираме този списък до 5-те фактора, които оказват най-голямо влияние.

 1. Характеристики на имота

Основният фактор определящ цената на един имот са неговите характеристики. Това са неговото местоположение, състояние, вид на строителството, достъп до ток и вода и много други. Когато нашите експерти изказват тяхното мнение по стойността на вашият имот, това е едно от първите неща, които те вземат предвид. За повече подробности на това как всяка от характеристиките влияе на цената, моля погледнете тук. (Основни характеристики на нашите имоти)

 1. Пазарни и икономически условия

Друг фактор оказващ голямо влияние върху цената на вашият имот е търсенето на имоти на пазара в този момент. Това често се влияе от икономическите условия в страната като на пример лихвените проценти, заетостта и инфлацията. Правилото, което се наблюдава, е че високото търсене води до завишаване на цените, а ниското търсене до тяхното спадане. 

 1. Предстоящи инфраструктурни проекти

Фактор, който рядко се взема предвид, е бъдещото развитие на градската атмосфера около вашият имот. Нашите експерти с техния много годишен опит, разполагат с информация за това накъде се развиват нашите градове и могат да предвидят каква ще е бъдещата стойност на вашата собственост.

 1. История на цените

Когато говорим за цени на имоти, много от нас сравняват сегашните цени на имотите техните исторически стойности и е често срещано вярване, че стойността на имотите само расте. Нашите експерти обаче са наясно, че цените не на всеки имот се развиват със средната скорост на пазара. Някои дори спадат през годините. Когато се консултирате с нас, ние вземаме предвид всичко това и ви даваме възможно най-добрия съвет.

 1. Обществени характеристики

Петият и последен фактор, който ще разгледаме са обществените фактори, които влияят на пазара. Нашите експерти разполагат с текуща информация за финансовият статут на обществото и възрастовото му разпределение и това как то влияе на стойността на вашият имот. За повече информация, може да погледнете тук. (Видове купувачи – какво да очаквате)

Надяваме се този списък да ви е бил полезен и в случай, че имате нужда от повече информация, моля свържете се с нас!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 • Валута

 • Мерна единица

 • Разширено търсене

  € 0 да се € 5,000,000

 • Категории

 • Ипотечен калкулатор

 • Нулиране на паролата

Сравнете списъци