Резултатите от търсенето ви

Основни характеристики на нашите имоти

Публикувано от dejevubg за декември 26, 2023
0

Здравейте, уважаеми клиенти. В този пост ще задълбаем в характеристиките на един имот и това какво влияние оказва всяка една от тях. Нашите експерти и колеги използват тези характеристики за да може успешно да определят приблизителна стойност на всеки имот, която на по-късен етап се дообработва с помощта на останалите фактори, които влияят на цената на имотите.

 1. Тип на имота

Всеки разговор на тема имоти започва с един и същи въпрос: Какво продаваме? Съществуват различни типове имоти на пазара. Къщи, апартаменти, земеделски земи, да споменем някои от тях. Всеки един от тях си има особености, които определят подхода на нашите експерти и влияе на това кой ще е подходящия купувач за това което предлагате. 

 1. Местоположение

Независимо от типа на имота с който работим, местоположението играе ключова роля в определянето на цената на една собственост. Апартаменти и къщи в централните части на града винаги се разглеждат като по-ценни от такива в крайните квартали поради близостта до градски удобства и връзки. Земеделски имоти, които са лесно достъпни и с комуникации в близост, са често по желани от такива, които нямат достъп до пътна връзка.

 1. Състояние

Отнасящо се главно до апартаменти и къщи, ключово е състоянието, в което един имот се предлага. Наличието на модерни удобства, колко е поддържан един имот и добрата визия оказват влияние върху цената. Обновленията и подобренията, които се правят, увеличават стойността на вашата собственост.

 1. Вид строителство

Важен фактор в стойността на вашият апартамент или къща е вида на строителството. Всеки един вид строителство има своите характеристики, които от своя страна имат плюсове и минуси.

 • Ново строителство: Ново застроените обекти обикновено се продават за по-високи цени, защото типично предлагат съвременни удобства, съответстват на последните строителни стандарти и често разполагат с по енергийно ефективни системи;
 • Стари постройки: Старите или реновирани постройки могат да предоставят уникален характер и архитектурен стил, които могат да бъдат ценени от определени купувачи. В зависимост от състоянието и обновленията, които са направени, старите постройки могат да имат конкурентни цени;
 • Строителен материал и качество: Използваните строителни материали и качеството на строителство също влияят на цената. Висококачествените и здрави материали често се оценяват по-високо.
 • Завършеност и обзавеждане: Готови за нанасяне имоти, напълно обзаведени или с висока степен на завършеност, могат да се продават на по-високи цени, тъй като купувачите ценят готовността за незабавно ползване
 1. Друг вид характеристики

Броя на характеристиките на един имот са много бройни и всеки един от тях е възможно да окаже своят ефект. От това дали вашият имот разполага с разрешение за ползване, дали има необходимост от ремонт или има достъп до ток и вода, вашият имот ще бъде разгледан подробно от нашите експерти. Това, което можем да ви посъветваме е да се свържете с нас, а ние ще направим всичко възможно да ви помогнем.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 • Валута

 • Мерна единица

 • Разширено търсене

  € 0 да се € 5,000,000

 • Категории

 • Ипотечен калкулатор

 • Нулиране на паролата

Сравнете списъци